+40 752 503 244

In ziua de azi, exista mai multe tipuri de cuptoare: pe gaz, electrice si pe lemne. Pentru ca traim intr-o lume a vitezei, majoritatea pizzeriilor folosesc cuptoare electrice sau pe gaz. Sunt usor de controlat, se incing rapid si mancarea se face repede.

Dar asta nu inseamna ca este si gustoasa. Este buna, dar nu suficient. Cea mai buna este pizza pe vatra coapta in cuptorul cu lemne.  Sa va spun si de ce.

Pizza pe vatra – Gustul de odinioara

Va mai amintiti de mirosul painii si al cozonacilor facuti de bunica, copti in cuptor? Dar de gustul mancarii care iesea de acolo?

Gustul acela de odinioara, simplu dar plin de savoare nu se uita niciodata.

Fata de cuptorul electric / gaz, care se incinge cam in 20 de minute, cuptorul pe lemne este mai pretentios. Penru a se incinge se folosesc cam 7-9 kg de lemne si dureaza in jur de 1 ora pana ajunge la temperatura potrivita de coacere.

Pizza pe vatra - cuptor cu lemne

Nu ai nevoie de un ceas de temperatura ca sa-ti dai seama cand este gata, culoarea interioara a cuptorului iti spune asta: daca este neagra este rece, iar daca este alba cuptorul este pregatit.

De asemenea, nu este nevoie sa ungi pizza cu ulei, ca sa nu se prinda de tava, cum se face la cuptorul electric sau pe gaz.

Pizza se aseaza direct pe vatra langa focul care o rumeneste in doar 5 minute. Si este gata atunci cand fundul ei este rumenit uniform.

In cuptorul nostru pot intra o data cam pana la 8 pizze. Dar exista cuptoare pe lemne in care incap pana la 25 de pizze. Totul depinde de marimea cuptorului.

Pizza pe vatra Pizza Romana

Diferenta dintre o pizza coapta pe vatra si una facuta in cuptor electric sau pe gaz, este data de focul lemnelor care ii ofera acel gust despre care am scris mai sus, ce aminteste de preparatele din copilarie al bunicii.

Pizza pe vatra coapta in cuptorul cu lemne este pizza adevarata.  Modul de coacere, mirosul, aspectul si gustul ei fac din ea preferata tuturor.

Daca ai pofta de o pizza facuta dupa retete italiene, coapta pe vatra in cuptor cu lemne, poti incerca una din cele 20 de tipuri de pizza din meniul nostru.

Au incercat-o si altii si au fost foarte incantati.

Comanda in Sibiu la 0752 503 244